Maschinelle Verarbeitung

B!TZ Kft.

Wir produzieren Getriebe

Megszívlelendő Tanácsok

Amiken kezdő tervezőként érdemes elgondolkozni az ajánlatkérés előtt.

Az esztergálás a körszimmetrikus tárgyak előállításának leghatékonyabb módja (most nagyvonalúan tekintsünk el a soktengelyes gépek lehetőségeitől), ugyanakkor van pár megszívlelendő tanács, amit érdemes betartani.

Válasszunk jó kiinduló átmérőt. A húzott anyagok tűrése h9-es, ha pont akkora lenne a megmunkált munkadarab legnagyobb átmérője is, és számít a felületi minőség, akkor rosszul választottunk. Ugyanakkor ha a felületi minőség nem számít, és pár százados eltérés a teljes körszimmetrikusságtól nem jelent problémát, akkor így a leggazdaságosabb.

Adjuk meg a tűréseket úgy, hogy csak ott legyen nagy pontosság, ahol az igazán szükséges. A tűréseket adjuk meg számszerűen is, így megspórolunk a programozónak egy táblázat lapozást, ami gyorsítja a munkát, különösen egzotikus tűréseknél.

A fogaskerekekről lehetne írni itt is pár oldalt, de nézzük a lényeget. A fogaskerék két fő meghatározó paramétere a modulszám és a fogszám.  Ezek és persze a fogprofil meghatározzák az átmérőt. A legegyszerűbbek az egyenes fogazású fogaskerekek, a legbonyolultabbak az ívelt kúpkerékpárok.

Ha az egyenes fogazásútól eltérő fogaskereket gyártatna az ember fia (vagy lánya) és nem áll rendelkezésre műhelyrajz, úgy célszerű a fogaskerék párját is eljuttani hozzánk, mert esetenként egy sérült fogaskerékről nehéz levenni a dőlés szögét.

Az ívelt kúpkerekek pedig szinte csak párosával készülnek, mivel rajz nélkül szinte lehetetlen a pontos íveltséget lemérni, pláne ha erősen kopott vagy sérül a kúpkerék.

A hajtott szerszámos megmunkálások gyűjtőneve. A rögzített munkadarabba történő egzotikus minták létrehozását nevezzük marásnak, és van egy két dolog, amit már a tervezésnél érdemes figyelembe venni, ha marással kell majd a munkadarabot előállítani.

Lekerekítés vagy letörés? A tervezőprogramokban általában egy gombnyomás választja el a kettőt egymástól, ugyanakkor az anyagleválasztás során egy lekerekítés kialakítása alkalmasint többszörösére növelheti a megmunkáláshoz szükséges időt ezáltal az alkatrész árát. Ennélfogva ha lehet, használjunk letörést.

Nos jó volna a köszörülésről is írni pár okos gondolatot, de nem jut eszembe semmi használható. Önnek van jó gondolata? írja meg nekünk!

A szálolvasztásos eljárást alkalmazó 3D nyomtatási eljárás sebességét alapvetően két tényező határozza meg: a rétegvastagság, és a kitöltési tényező. A rétegvastagság csökkentése, illetve a kitöltési tényező növelése exponenciálisan növeli a kinyomtatáshoz szükséges időt. Egy nagyobb részletgazdag tárgy kinyomtatása a fenti beállítások változtatásával eltarthat pár órától akár több napig is. Tudnunk kell, hogy mire akarjuk használni az elkészült darabot, mert más kitöltési tényezőket használunk egy kiállítási tárgyhoz (részletgazdag külső, üreges belső), egy öntőformához (nagyolt külső, üreges belső) avagy egy teherviselő alkatrészhez (átlagos külső, nagy kitöltési tényező).

Az egyedi gyártás mindig izgalmas munka, különösen ha nem lehet újra próbálkozni. Mi szeretjük a kihívásokat, mert ilyenkor megmutathatjuk milyen kreativitás szunnyad mérnökeinkben, akik kitalálják, hogy hogyan valósítható meg egy-egy bonyolultabb alkatrész.

Ismereje meg cégünk szerte ágazó szolgáltatásait.

bevel wheeler, saratov

Rólunk

Unsere Geschichte

Unsere Firma existiert seit Weihnachten 2005. Am Anfang haben wir uns hauptsächlich mit Aufgaben der Computertechnik beschäftigt. Mittlerweile neben der Informationstechnik konzentrieren wir uns immer mehr auf Metallverarbeitung. Diese zwei Aktivitäten lassen sich leicht verbinden in Laufe der computerunterstützten Planung und Produktion und wir denken, dass wir mit dieser Kombination unsere Konkurrenz übertreffen können.

Unser Ziel

Die Ausarbeitung einer kundenorientierten Produktionskette, die in höchstmöglichem Maße automatisiert ist dennoch bietet für jeden Anspruch eine Lösung. Wir glauben, dass die hohe Automatisierung der Schlüssel zur unserer Wettbewerbsfähigkeit ist und dadurch können wir auch unsere Preise niedrig halten.

 

Qualifizierte Arbeitskräfte

Unsere Diplom-Ingenieure sind die Garanten dafür, dass die Produkte in erwarteter Qualität hergestellt werden.

 

Megbízható gépek

EMCO, Mazak, MAAG, Oerlikon, Strigon, SZIM, TOS, Komszomolec, Saratov.

 

Qualitätskontrolle

Wir wissen, dass eine Messung ist keine Messung und drei Messungen ergeben eine korrekte Messung. Diese Ansicht beachten wir maximal bei der  Anfertigung unserer Messprotokolle.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba, kérjük adja meg elérhetőségét.